top of page

DE PRIJS

DSC_0138.jpg

1.

Een verantwoord fokker doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u de komende jaren van een gezonde, sociale, Maine Coon kunt genieten.

3.

De bloedlijnen worden gecheckt op erfelijke ziektes en aandoeningen. Want zoals bij ieder kattenras zijn er ook bij de Maine Coon erfelijke ziektes en aandoeningen.

5.

Fokdieren vereisen de beste verzorging. Alles moet van de beste kwaliteit zijn; het voer, het kattengrit, de woonomgeving, de medische verzorging, enz.

7.

Het onderhoud van een cattery kost geld. Hierbij valt te denken aan krabpalen, het katerverblijf, kattenrennen, de cat-proof tuin, veilige en goede schoonmaakmiddelen, medicijnen, warmtelampen. Daarnaast zijn er ook kosten voor lidmaatschappen, dierenarts bezoeken, echo’s, dekkingen, wormenkuurtjes, chippen, enten, stambomen aanvragen enz.

2.

Om te beginnen worden de ouders met zorg uitgekozen. Deze zijn vaak niet in de buurt te koop, omdat we met onverwante dieren willen werken. In sommige gevallen moet het dier (vaak onze dekkaters) zelfs geïmporteerd worden uit het buitenland.

4.

Ook het karakter en de psychische gesteldheid van een ouderdier en het kitten van belang. Een kitten dat niet goed gesocialiseerd is of te vroeg bij de moeder vandaan is gehaald, wordt later veelal een kat met gedragsproblemen.

6.

De fokkatten worden op de leeftijd van 1 jaar en daarna 2- of 3-jaarlijks getest en gescreent op (erfelijke) ziektes.

Maine Coons zijn niet goedkoop.

Dit heeft een aantal redenen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is het mogelijk om via wat opzoekwerk op internet een goedkopere Maine Coon te vinden. Het is de vraag of u dat wilt.

Deze katten zijn (afhankelijk waar ze vandaan komen) vaak niet gechipt, hebben geen stamboom of er is niet naar de gezondheid van de ouders gekeken. Daarnaast kunnen ze niet of slecht gesocialiseerd zijn, zit er geen garantie op het kitten of zijn de kosten van de castratie en sterilisatie niet inbegrepen. Ook weet u dan niet hoe de katten zijn opgegroeid.

Helaas zijn er ook fokkers, de zogenaamde broodfokkers, waarbij een poes meerdere keren per jaar een nestje heeft, wat vaak ten kosten gaat van de gezondheid en het welzijn van het dier.

 

In onze cattery bieden wij onze dieren de best mogelijke verzorging. Ze zijn in de eerste plaats onze huisdieren en maken deel uit van ons gezin.


Wij hanteren prijzen die gangbaar zijn voor een verantwoord gefokt Maine Coon kitten. 

Wij maken geen onderscheid in prijs op basis van  kleuren of geslachten. Uiteraard is de prijs voor een fokdier anders dan die voor een liefhebberskitten.

Onze liefhebberskittens zijn te koop voor €1500,- incl 21% btw 
D40CC8F2-1E91-4359-854C-A0372EE10AF1.jpe

Waarom is een Maine Coon kitten zo duur?

Gemiddelde kosten van een nestje van 4 kittens

Aanschafprijs poes (gemiddeld): € 1600

Testen op HCM & PKD: € 130

Test op PL: € 50

Test op HD: € 110

DNA testen: € 100

Test op FeLV en Fiv: € 50

Dekgeld: € 850

Poes brengen en halen voor de dekking: € 60

Stambomen: € 50

Entingen (1ste + 2de enting): € 280 

Chippen: € 120 

Ontwormen moeder en kittens: € 33,50 

Voer en kattenbak vulling moeder en kittens: € 250

Dierenarts kosten na bevalling: € 45

Castratie / Sterilisatie van de kittens: € 440

Lidmaatschap verenigingen: € 60

 

Het fokken van een nest van 4 kittens  kost € 4.228,50 

Dit komt neer op een kost  € 1.057,13 per kitten.
Hierbij gaan we er van uit dat er niets mis ging met de kittens en moederpoes en er dus geen extra dierenartskosten aan te pas zijn gekomen.

Bovenop die eerder vermelde kost komen nog vaste kosten die het gehele jaar door lopen. Denk hierbij bv aan afvalverwerking, premium voer (variatie brok, blik en rauw), abonnement website, extra verbruik van stroom (warmtemat), regelmatig dekens, kussens en mandjes wassen... 
Daarnaast hebben we nog de occasionele grotere investeringen (nieuwe krabpalen enz.).

We willen graag benadrukken dat wij hobbyfokkers zijn, met een passie voor het ras. We maken (bijna) geen winsten en alle inkomsten worden terug aan de katten besteed (speeltjes, vernieuwen materialen, aankoop nieuwe kater, ...)

Bovenstaande berekening is gemaakt in 2020, ondertussen zijn deze kosten niet meer accuraat en zelfs extreem opgeslagen.

bottom of page