Kittens

Wij hebben kittens

Interesse in een kitten?

 

Wanneer je belangstelling hebt in een Of Coons Heaven kitten, willen we je vragen om allereerst ons aanvraagformulier in te vullen.  

Aangezien onze kittens ons zeer dierbaar zijn, krijgen we op deze manier alvast wat meer informatie van potentiële kittenkopers.

Of Coons Heaven is een huiselijke cattery, géén winkel of "fokkerij".

 

Wij vragen ook aan oprecht geïnteresseerden om ons eerst een bezoekje te brengen. Enkel de beste huisjes zijn goed genoeg voor onze kittens!

 

Omdat onze Cattery slechts één van onze hobby's is en wij ook nog een sociaal leven, een gezin, werk en andere bezigheden hebben, contacteren wij u vervolgens om een afspraak te maken.

Indien u na dit bezoek besluit om een optie te nemen op een Of Coons Heaven kitten, vragen wij een voorschot van € 350.

Dit voorschot wordt niet terugbetaald indien u afziet van de koop. Indien wij afzien van de verkoop van dit kitten, krijgt u dit voorschot wél terugbetaald!

De prijs

Maine Coons zijn niet goedkoop. Dit heeft een aantal redenen:

  1. Een verantwoord fokker doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u de komende jaren van een gezonde, sociale, Maine Coon kunt genieten:

  2. Om te beginnen worden de ouders met zorg uitgekozen. Deze zijn vaak niet in de buurt te koop, omdat we met onverwachte dieren willen werken. In sommige gevallen moet het dier (vaak onze dekkaters) zelfs geïmporteerd worden uit het buitenland.

  3. De bloedlijnen worden gecheckt op erfelijke ziektes en aandoeningen. Want zoals bij ieder kattenras zijn er ook bij de Maine Coon erfelijke ziektes en aandoeningen.

  4. Ook zijn het karakter en de psychische gesteldheid van een ouderdier en het kitten van belang. Een kitten dat niet goed gesocialiseerd is of te vroeg bij de moeder vandaan is gehaald, wordt later veelal een kat met gedragsproblemen.

  5. Fokdieren vereisen de beste verzorging. Alles moet van de beste kwaliteit zijn; het voer, het kattengrit, de woonomgeving, de medische verzorging, enz.

  6. De fokkatten worden op de leeftijd van 1 jaar en daarna 2- of 3-jaarlijks getest en gescreent op (erfelijke) ziektes.

  7. Het onderhoud van een cattery kost geld. Hierbij valt te denken aan krabpalen, het katerverblijf, kattenrennen, de cat-proof tuin, veilige en goede schoonmaakmiddelen, medicijnen, warmtelampen. Daarnaast zijn er ook kosten voor lidmaatschappen, dierenarts bezoeken, echo’s, dekkingen, wormenkuurtjes, chippen, enten, stambomen aanvragen enz.

 

Natuurlijk is het mogelijk om via internet een goedkopere Maine Coon te kopen.

Het is de vraag of u dat wilt.

Deze katten zijn (afhankelijk waar ze vandaan komen) vaak niet gechipt, hebben geen stamboom of er is niet naar de gezondheid van de ouders gekeken. Daarnaast kunnen ze niet of slecht gesocialiseerd zijn, zit geen garantie op het kitten of de kosten van de castratie en sterilisatie zijn niet inbegrepen.

Ook weet u dan niet hoe de katten zijn opgegroeid.

Helaas zijn er ook fokkers, de zogenaamde broodfokkers, waarbij een poes meerdere keren per jaar een nestje heeft, wat vaak ten kosten gaat van de gezondheid en het welzijn van het dier.

 

In onze cattery bieden wij onze dieren de best mogelijke verzorging.
Wij hanteren prijzen die gangbaar zijn voor een verantwoord gefokt Maine Coon kitten. 

Wij maken geen onderscheid in prijs op basis van  kleuren of geslachten. Uiteraard is de prijs voor een fokdier anders dan die voor een liefhebberskitten.

Onze liefhebberskittens zijn te koop
voor € 1000,-
 

Hoe gaat het verder?

Wanneer mama poes hier mee akkoord is groeien de kittens vanaf dag 1 op in de woonkamer tussen de andere katten. Zo raken ze gewoon aan alle dagelijkse geluiden en activiteiten.

Vanaf de kittens 4 weken oud zijn, mogen ze ook bezoek ontvangen. Gelieve op de dag van de afspraak maar 1 cattery te bezoeken. Zo kan je voorkomen dat er besmettingen gebeuren.

 

Vanaf 13 à 14 weken mogen de kittens verhuizen.

Op dat moment zijn volgende zaken reeds voorzien:

- Ontworming & ontvlooiïng

- 2x inenting tegen katten- en niesziekte (indien nodig Rabiës)

- Microchip & Europees paspoort

- Stamboom geregistreerd bij Belgian Cat Fanciers

- Overdrachtscertificaat

- Kittencontract & garantie

De kittens die naar liefhebbers gaan zullen gecastreerd of gesteriliseerd zijn. 

Logo Maine Coon Cattery Of Coons Heaven
HK-Nummer: HK20105385
© 2019 by Yannick De Laet & Nick Mergits
Update 14-07-2020
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now