top of page

DE PRIJS

DSC_0138.jpg

1.

Een verantwoord fokker doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u de komende jaren van een gezonde, sociale, Maine Coon kunt genieten.

3.

De bloedlijnen worden gecheckt op erfelijke ziektes en aandoeningen. Want zoals bij ieder kattenras zijn er ook bij de Maine Coon erfelijke ziektes en aandoeningen.

5.

Fokdieren vereisen de beste verzorging. Alles moet van de beste kwaliteit zijn; het voer, het kattengrit, de woonomgeving, de medische verzorging, enz.

7.

Het onderhoud van een cattery kost geld. Hierbij valt te denken aan krabpalen, het katerverblijf, kattenrennen, de cat-proof tuin, veilige en goede schoonmaakmiddelen, medicijnen, warmtelampen. Daarnaast zijn er ook kosten voor lidmaatschappen, dierenarts bezoeken, echo’s, dekkingen, wormenkuurtjes, chippen, enten, stambomen aanvragen enz.

2.

Om te beginnen worden de ouders met zorg uitgekozen. Deze zijn vaak niet in de buurt te koop, omdat we met onverwante dieren willen werken. In sommige gevallen moet het dier (vaak onze dekkaters) zelfs geïmporteerd worden uit het buitenland.

4.

Ook het karakter en de psychische gesteldheid van een ouderdier en het kitten van belang. Een kitten dat niet goed gesocialiseerd is of te vroeg bij de moeder vandaan is gehaald, wordt later veelal een kat met gedragsproblemen.

6.

De fokkatten worden op de leeftijd van 1 jaar en daarna 2- of 3-jaarlijks getest en gescreent op (erfelijke) ziektes.

Maine Coons zijn niet goedkoop.

Dit heeft een aantal redenen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is het mogelijk om via wat opzoekwerk op internet een goedkopere Maine Coon te vinden. Het is de vraag of u dat wilt.

Deze katten zijn (afhankelijk waar ze vandaan komen) vaak niet gechipt, hebben geen stamboom of er is niet naar de gezondheid van de ouders gekeken. Daarnaast kunnen ze niet of slecht gesocialiseerd zijn, zit er geen garantie op het kitten of zijn de kosten van de castratie en sterilisatie niet inbegrepen. Ook weet u dan niet hoe de katten zijn opgegroeid.

Helaas zijn er ook fokkers, de zogenaamde broodfokkers, waarbij een poes meerdere keren per jaar een nestje heeft, wat vaak ten kosten gaat van de gezondheid en het welzijn van het dier.

 

In onze cattery bieden wij onze dieren de best mogelijke verzorging. Ze zijn in de eerste plaats onze huisdieren en maken deel uit van ons gezin.


Wij hanteren prijzen die gangbaar zijn voor een verantwoord gefokt Maine Coon kitten. 

Wij maken geen onderscheid in prijs op basis van  kleuren of geslachten. Uiteraard is de prijs voor een fokdier anders dan die voor een liefhebberskitten.

Onze liefhebberskittens zijn te koop voor €1300,- incl 21% btw 
Daarnaast krijg je bij de adoptie van een Of Coons Heaven kitten ook een standaard kittenpakket mee, lees hieronder wat dit inhoudt.
D40CC8F2-1E91-4359-854C-A0372EE10AF1.jpe
schaduw maine coon.jpg

STANDAARD

KITTENPAKKET

Dit pakket is standaard inbegrepen bij de adoptie van elke Of Coons Heaven kitten en omvat:

- assortiment droge voeding

- assortiment nat voer

- Diverse speeltjes

- kortingsbonnen van onze leveranciers (indien beschikbaar)

Standaard
bottom of page